Kuchařské recepty pro každého

Milánské špagety

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
400 g špaget
hladká mouka
10 dkg tvrdého sýra
3 lžíce rajského protlaku
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
3 lžičky majoránky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Špagety uvaříme podle návodu.
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme olej a jeden stroužek na něm zlehka opražíme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opékáme asi 7 minut.
Pak podlijeme vodou, přidáme 3 lžíce rajského protlaku a dusíme dalších 20 minut.
Podle potřeby podléváme vodou.
Když už je maso měkké, zlehka ho poprášíme hladkou moukou, promícháme a necháme ještě 2 minuty dusit.
Nakonec přidáme druhý česnek a majoránku.
Špagety smícháme s masovou směsí a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.
Milánské špagety
Milánské špagety