Kuchařské recepty pro každého

Milánská zeleninová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g prorostlé uzené slaniny
100 g syrové šunky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
1 mrkev
100 g celeru
1 malá cuketa
1 menší konzerva bílých fazolí
1 menší konzerva zeleného hrášku
150 g uvařené rýže
2 lžíce olivového oleje
1,2 l masového vývaru
sůl
pepř
1 bobkový list
1 čajová lžička nasekané šalvěje
1 lžíce nasekané bazalky
1 svazek pažitky
150 g nastrouhaného parmezánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji rozpustíme slaninu nakrájenou nadrobno, přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, česnek rozetřený se solí a krátce osmahneme.
Pak přidáme rozdrobený bobkový list.
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme do hrnce a přikryté smažíme asi 5 minut.
Potom přimícháme fazole, hrášek, oloupaná rajčata zbavená jadérek a nakrájené na malé kostičky a uvařenou rýži, zalijeme masovým vývarem a vaříme asi 10 minut.
Ochutíme nasekanou šalvějí, bazalkou, solí a mletým pepřem.
Přidáme pažitku, posypeme sýrem a podáváme.
Milánská zeleninová polévka