Kuchařské recepty pro každého

Mexický rajčatový kotlík

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého hovězího masa
250 g zelených fazolek
1 cuketa
1 malá konzerva kukuřice
500 ml rajčatové šťávy
2 cibule
1 zelená feferonka
1 červená feferonka
3 stroužky česneku
čerstvá saturejka
čerstvá petrželka
olej
sůl
chilli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme ještě asi 5 minut.
Pak zalijeme rajčatovou šťávou, osolíme, okořeníme chilli a vaříme.
Po 15 minutách přidáme nakrájenou cuketu, saturejku a zrnka kukuřice a vaříme dalších 10 minut.
Pak vložíme pokrájené fazolky, nasekaný česnek a feferonky a povaříme ještě 10 minut (zelenina by měla být na skus).
Podle potřeby podléváme trochou vody.
Dochutíme, můžeme lehce podle chuti přisladit.
Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Mexický rajčatový kotlík
Mexický rajčatový kotlík