Kuchařské recepty pro každého

Meruňkové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g měkkého tvarohu
200 g polohrubé mouky
12 meruněk
2 vejce
12 kostek cukru
70 g másla
1 lžíce práškového cukru
1 lžíce mleté skořice
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tvaroh, mouku a vejce smícháme, mírně osolíme, vypracujeme těsto a nechámee asi 20 minut odpočinout.
Meruňky vypeckujeme a místo pecek vložíme do každé meruňky kostku cukru.
Odleželé těsto vyválíme na placku silnou asi 2 cm, ze které vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm.
Na každé kolečko položíme meruňku vyplněnou cukrem, zabalíme do těsta, vkládáme do hrnce s vodou těsně pod bodem varu a necháme je tam asi 10–12 minut.
Voda se nesmí vařit.
Hotové knedlíky necháme okapat v sítu.
Meruňkové knedlíky podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané práškovým cukrem a mletou skořicí.
Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky