Kuchařské recepty pro každého

Medvědí tlapičky

Potřebujeme tyto suroviny:
120 gramů hladké mouky
100 gramů másla
60 gramů moučkového cukru
1 rozdrcený hřebíček
skořice
ze čtvrtky citronu kůra
špetka sody
50 gramů mandlí
5 gramů kakaa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hladké mouky promíchané s moučkovým cukrem nastrouháme citronovou kůru, přidáme hřebíček, skořici, sodu, kakao a nastrouhané mandle.
Pak do toho přidáme nakrájené máslo a vypracujeme si těsto, které necháme v chladnu ztuhnout.
Těsto pak rozkrájíme na stejné díly, každý jemně poprášíme moukou, rukou vypracujeme válečky, které vtlačíme do formiček.
Formičky dáme na plech, upečeme do růžova, necháme vychladnout, tlapičky vyklopíme a pocukrujeme.
Medvědí tlapičky
Medvědí tlapičky