Kuchařské recepty pro každého

Medový grilovaný pstruh

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruzi
1,5 lžíce medu
1 lžíce zelené petrželky
2 lžíce citronové šťávy
máslo
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pstruhy opláchneme, osušíme, vykucháme, odstraníme ploutve a ocas seřízneme do špičky, na bocích uděláme pár zářezů.
V misce utřeme 25 gramů másla s petrželkou, osolíme, opepříme a vložíme pstruhům do břicha.
Na pánvičce rozpustíme 60 gramů másla přidáme med a citronovou šťávu a jemně ohříváme, aby se vše spojilo.
Medovou směsí potřeme pstruhy a grilujeme je za občasného potírání asi 6 minut na každé straně.
Podáváme s tmavým chlebem nebo s vařenými brambory a máslem.
Medový grilovaný pstruh
Medový grilovaný pstruh