Kuchařské recepty pro každého

Medovo-čokoládové hrušky

Potřebujeme tyto suroviny:
6 hrušek
9 sušenek
50 g obílených mandlí
rozinky
85 g posekané čokolády
1 vyšlehané vejce
2 lžíce medu
šlehačka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hrušky umyjeme, rozkrojíme podélně napůl, vyndáme jadrovníky, lžičkou vydlabeme dužinu a dáme stranou.
Sušenky a mandle rozmixujeme, přidáme nadrobno nasekanou čokoládu, rozinky, dužinu, vejce, med a promícháme.
Směs rozdělíme na půlky hrušek a hrušky pak pečeme přikryté v předehřáté troubě minimálně 30 minut.
Podáváme teplé se šlehačkou.
Medovo-čokoládové hrušky
Medovo-čokoládové hrušky