Kuchařské recepty pro každého

Medovník s máslovým krémem

Potřebujeme tyto suroviny:
na těsto: 250 gramů rostlinného tuku
1/2 skleničky medu
1 sklenička cukru
5 vajec
3 a 1/2 sklenice mouky
2 lžičky jedlé sody na krém: 3/4 litru mléka
3/4 skleničky cukru
7 lžic krupice
200 gramů másla
120 gramů rostlinného tuku
šťáva z dvou citronů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejdříve si připravíme těsto.
Rostlinný tuk, cukr a med uvedeme do varu, promícháme a necháme vychladnout.
Do hmoty přidáme mouku, vejce a sodu a zpracujeme na těsto.
To si rozdělíme na tři části, každou z nich vložíme do stejné obdélníkové formy nebo pekáče a všechny pečeme přibližně 12 minut na 170°C.
Mléko uvedeme spolu s cukrem do varu, přisypeme krupicovou kaši a spolu chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Rostlinný tuk utřeme spolu s máslem na nadýchaný krém a pak do něho postupně vmícháváme krupicovou kaši a šťávu ze dvou citronů.
První díl těsta namažeme polovinou připraveného krému, zakryjeme druhým dílem, namažeme zbytkem krému a přiklopíme dílem posledním.
Medovník s máslovým krémem
Medovník s máslovým krémem