Kuchařské recepty pro každého

Medové pivo

Potřebujeme tyto suroviny:
1,2 kg medu
9 l vody
20 g chmelu
5 g pivovarských kvasinek nebo droždí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Med vaříme s vodou půl hodiny a odpařený podíl vody doplníme na konečný objem 10 litrů.
Do roztoku vložíme pytlík s chmelem a vaříme 20-30 minut.
Pak odebereme 1 litr, ochladíme na pokojovou teplotu, přidáme kvasinky a ponecháme několik hodin na teplém místě rozkvasit.
Potom zchlazenou mladinu přelijeme do demižónu, přidáme rozmnožené kvasinky, demižón převážeme řídkou tkaninou a necháme na teplém místě kvasit.
Bouřlivé kvašení končí po 3-5 dnech.
Po uplynutí této doby demižón přemístíme do chladnějšího sklepa.
Po několika dnech medové pivo stáčíme do lahví.
Medové pivo
Medové pivo