Kuchařské recepty pro každého

Medové jidášky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
40 g droždí
1 necelý hrnek mléka
2 lžíce cukru
2 žloutky
100 g másla
100 g tekutého medu
špetka soli
vejce na potření
med na pomazání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek.
V míse utřeme máslo s medem a žloutky, přidáme mouku se špetkou soli, zbylé mléko a kvásek a zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky.
Necháme vykynout.
Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, ta klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme a necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout.
Pak upečeme v předehřáté troubě.
Před podáváním namažeme medem.
Medové jidášky
Medové jidášky