Kuchařské recepty pro každého

Medové hvězdičky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
10 g droždí
100 g medu
2 žloutky
30 g másla
1 lžička mleté skořice
1 lžíce rumu
špetka citronové kůry
špetka pomerančové kůry
čokoládová poleva
loupané mandle
sušené švestky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse utřeme do pěny med, žloutky, máslo, droždí a strouhanou kůru.
Pak přisypeme mouku a koření, hustotu upravíme přidáním rumu, popřípadě horké vody a necháme přikryté odpočívat asi hodinu.
Těsto rozválíme mezi fólií na tenký plát a vykrájíme z něj hvězdičky, které necháme na lehce vymazaném plechu kynout ještě asi 10 minut.
Pak pečeme v troubě 8 až 10 minut.
Po upečení hvězdičky potřeme teplou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlemi a kouskem sušené švestky.
Medové hvězdičky
Medové hvězdičky