Kuchařské recepty pro každého

Mechová buchta

Potřebujeme tyto suroviny:
30 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru krupice
4 vejce
250 g másla
150 ml mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
1 polévková lžíce kakaa na obarvení půlky těsta
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oddělíme žloutky a bílky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny a pak zašleháme mléko.
Potom přidáme ostatní suroviny a vše vyšleháme do hustší hmoty, do které pak zvolna vařečkou vmícháme sníh ze čtyř bílků (těsto nám jakoby zřídne a bude akorát).
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao.
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a do něj pak lžící střídavě poházíme těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C, dokud vršek není dozlatova.
Mechová buchta
Mechová buchta