mazurska-zelnacka
Mazurská zelňačka

Mazurská zelňačka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 hlávka červeného zelí (přibližně 3/4 kg)
• 0,5 kg brambor
• 1 cibule
• 10 g rozinek
• 1 lžíce mouky
• 2 lžíce másla
• 1 lžička červeného vinného octa
• sůl
• pepř
• 2 bobkové listy
• kmín
• cukr
• vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozinky spaříme a namočíme.
Zelí nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme vroucím vývarem a zvolna vaříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a přidáme k zelí.
Pak přidáme ještě rozinky, bobkový list, kmín, sůl, pepř a trochu cukru.
Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, zaprášíme moukou, přidáme do polévky a ještě několik minut povaříme.
Nakonec dochutím octem.
zpět na seznam receptů