• 250 g kuřecího masa
• 250 g předního hovězího masa
• 20 g sušených hub
• l lžička oleje
• l lžička sojové omáčky
• pažitka
• petrželka
• sůl
• na rohlíčky: 10 g droždí + 2 lžíce mléka + půl lžičky cukru + 100 g mletých škvarků + 175 g polohrubé mouky + l vejce l žloutek na potření + sůl + cukr + l lžíce rumu
Na oleji osmahneme oboje maso, osolíme, přidáme sójovou omáčku, zalijeme asi 2 litry vody, přidáme houby a vaříme, pokud maso nezměkne.
Pak maso vyndáme, hovězí maso nakrájíme nadrobno, kuřecí opereme, také nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru.
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek a necháme vzejít.
Potom přidáme vejce, mouku, sůl, škvarky, vypracujeme těsto a necháme asi 45 minut vykynout.
Vyválíme a vykrajujeme trojúhelníky, srolujeme do tvaru malých rohlíčků a necháme 15 minut kynout.
Pak je potřeme žloutkem a posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě.
Vývar dochutíme solí, přidáme nasekanou pažitku a petrželku a podáváme se škvarkovými rohlíčky.