Kuchařské recepty pro každého

Masová směs na topinky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
100 g celeru
1 zelená paprika
sůl
mletý pepř
oregano
2 vejce
1 dl kečupu
křen
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěný celer jemně nastrouháme.
Papriku nakrájíme na nudličky.
Na oleji osmahneme celer, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme a za stálého míchání opékáme asi 10 minut.
Pak přilijeme kečup, přidáme pokrájnou papriku, promícháme, trošičku podlijeme a dusíme do změknutí papriky.
Odstavíme, vmícháme celá vejce, vrátíme na plotýnku a mícháme, dokud se vejce nesrazí.
Mažeme na opečené plátky chleba obyčejného či toustového.
Ozdobíme kečupem a strouhaným křenem.
Masová směs na topinky
Masová směs na topinky