Kuchařské recepty pro každého

Masopustní vepřový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
600g vepřové plece
100 g cibule
50 g mleté papriky
2 dl zakysané smetany
150 g syrových brambor
vepřový vývar
sůl
pepř
majoránka
400 g jablek
70 g sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle opečeme nakrájenou vepřovou plec, pak přidáme jemně nasekanou cibuli a orestujeme, až zezlátne.
Zasypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme.
Až maso změkne, vyjmeme ho a do základu dáme rozvařit nastrouhané brambory.
Vaříme asi 20 minut.
Šťávu přecedíme a zjemníme smetanou.
Nakonec zavaříme pokrájená jablka a dochutime majoránkou a pepřem.
Masopustní vepřový guláš
Masopustní vepřový guláš