Kuchařské recepty pro každého

Masopustní cibulačka

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší cibule
2 střední brambory
3 lžíce oleje
5 žampionů
4 polévkové lžíce hladké mouky
2 lžíce smetany
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a restujeme, až zesklovatí.
Poté zaprášíme hladkou moukou a chvilku restujeme.
Zalijeme studenou vodou, pořádně prošleháme a necháme 20 minut vařit.
Následně vše rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemný cedník, vložíme na kostičky nakrájené brambory a stranou orestované houby a polévku dovaříme.
Pro zjemnění na konci přidáme smetanu.
Ozdobíme kolečky červené cibule, pažitkou, sekanou petrželkou a také na trojúhelníčky nakrájeným celozrnným chlebem.
Masopustní cibulačka