Kuchařské recepty pro každého

Masarykovo cukroví

Potřebujeme tyto suroviny:
180 g vlašských ořechů
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g krupicového cukru
1 lžíce kakaa holandského typu
1 žloutek
moučkový cukr na obalení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ořechy namočíme na 2 hodiny do studené vody.
Pak je nahrubo nasekáme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme válečky o průměru cca 4 centimetry a necháme je v lednici nebo v mrazáku ztuhnout.
Z válečků krájíme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme je v předehřáté troubě při 180°C (asi 8 minut).
Po vyjmutí z trouby necháme chvíli vychladnout.
Pak obalíme ve vanilkovém moučkovém cukru.
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví