Kuchařské recepty pro každého

Martinské rohlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
540 g polohrubé mouky
360 g tuku na pečení
1 smetana ke šlehání
na nádivku: 150 g mletých vlašských ořechů + 150 g mletého cukru + 1 bílek + trocha rumu + vejce na potření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk, nalijeme šlehačku a vypracujeme vláčné těsto.
Ořechy smícháme s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku.
Těsto rozdělíme na 6 dílů, z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6 až 8 dílů.
Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech vyložený pečicím papírem stočíme konce jako rohlíčky.
Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180°C (dorůžova).
Martinské rohlíčky
Martinské rohlíčky