Kuchařské recepty pro každého

Marinovaná zelenina

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g mrkve
200 g zelených fazolek
300 g květáku
1 cibule
250 ml bílého vinného octa
100 g cukru
2 bobkové listy
1 lžička rozmarýnu
sůl
půl lžíce hořčičných semínek
4 kuličky celého pepře
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev nakrájíme na kratší proužky, květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky.
Vinný ocet, 1 lžičku soli, oloupanou a rozpůlenou cibuli, hořčičná semínka, pepř, bobkový list a rozmarýn svaříme s 0,5 litrem vody.
V tomto nálevu povaříme zeleninu /mrkev, fazolky, květák/ asi 8-10 minut a potom ji vyjmeme.
Nálev scedíme, zeleninu jím přelijeme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
Marinovaná zelenina
Marinovaná zelenina