Kuchařské recepty pro každého

Marinovaná jehněčí kýta

Potřebujeme tyto suroviny:
1 jehněčí kýta (cca 2 kg)
šťáva z jednoho citrónu
3 stroužky česneku
4 lžičky oleje
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
2 lžičky papriky
mletý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechny přísady (kromě masa) smícháme.
Směsí potřeme maso, přikryjeme a necháme v chladu odpočinout nejlépe přes noc.
Na grilovací rošt dáme fólii, na ni dáme kýtu a pečeme nejdříve na vysokém plameni po dobu 10-15 minut, až maso zhnědne, jednou otočíme.
Pak odstraníme fólii a pečeme na mírném ohni jedna a tři čtvrtě hodiny.
Podle potřeby kýtu obracíme a potíráme směsí.
Marinovaná jehněčí kýta
Marinovaná jehněčí kýta