• 250 g hladké mouky
• 200 g másla
• 100 g strouhaných vlašských ořechů
• 100 g nahrubo mletých mandlí
• 100 g cukru moučky
• 60 g rozehřáté karamelové čokolády
• 1 vejce
• 1 vanilkový cukr
• na špičku nože prášek do pečiva
• na náplň: 100 g 70% čokolády + 60 g marcipánu + 40 g másla + 40 g nutelly + lžíce koňaku
V míse promícháme všechny suroviny na těsto, vypracujeme testo, zabalíme do folie a necháme v chladu hodinu uležet.
Z těsta pak vytváříme kousky 2 x 2 cm, vytvarujeme je do kuliček a vtlačíme do formiček - košíčků.
Pečeme v troubě dozlatova při 170°C asi 8 minut.
Ještě horké upečené košíčky vyklepneme a necháme na mřížce vychladnout.
Pak je necháme v krabici v temnu alespoň týden odležet (krásně změknou).
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a máslo s nutelou, necháme mírně zchladnout a vmícháme nadrobený marcipán a koňak.
Vše vyšleháme do dokonale hladkého krému, který se mírně táhne.
Krémeme naplníme připravené košíčky a ještě je vychladíme hodinu v lednici.