Kuchařské recepty pro každého

Mandlové věnečky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hladké mouky
250 g másla
250 g moučkového cukru
125 g mletých mandlí
1 vanilinový cukr
1 vejce
125 g maizeny
2 lžičky prášku do pečiva
čokoládová poleva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechny suroviny kromě polevy dobře promícháme s jednou třetinou hladké mouky, pak přidáme i zbylou mouku, těsto propracujeme a necháme asi půl hodiny uležet v chladu.
Směs naplníme do cukrářského sáčku a na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, stříkáme věnečky.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10-12 minut.
Vychladlé věnečky pak do poloviny namáčíme v tmavé čokoládové polevě.
Mandlové věnečky
Mandlové věnečky