Kuchařské recepty pro každého

Mandlové bochánky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hladké mouky
50 g cukru
1 lžička kypřicího prášku
pár kapek mandlové esence
60 g másla
1 vejce
80 ml mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do velké mísy nasypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, na plátky nakrájíme máslo, přidáme pár kapek mandlové esence, 1 vejce a mléko a vypracujeme těsto.
Jestli se bude lepit, poprášíme moukou.
Z těsta vytvarujeme 8 malých bochánků, dáme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozmíchaným vejcem a posypeme hnědým cukrem a pečeme v předehřáté troubě, až chytnou mírnou zlatavou barvu (cca 15 minut)
Mandlové bochánky
Mandlové bochánky