Kuchařské recepty pro každého

Mandlová vejce

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hladké mouky
3 žloutky
150 g moučkového cukru
150 g Hery
150 g vepřového sádla
na krém: 250 g másla + 200 ml jablečné nutely + 100 g mletých mandlí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vypracujeme těsto a odložíme na hodinu do chladničky.
Zatím utřeme změklou Heru s jablečnou nutelou a mandlemi.
Pak rozválíme těsto na tloušťku 0,4 cm a formičkou vykrajujeme vajíčka.
Polovinu upečeme na plechu na papíře, druhou polovinu poklademe na obrácené polévkové lžíce.
Hned po upečení opatrně oddělíme od lžic.
Po vychladnutí plníme krémem, slepujeme ploché vajíčko s vypouklým.
Krém vyhladíme na spojích a po obvodu obalíme v mletých mandlích.
Vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.
Mandlová vejce
Mandlová vejce