Kuchařské recepty pro každého

Makový jablečník

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg jablek
550 g práškového cukru
6 vajec
2 dcl oleje
2 dcl vody
300 g polohrubé mouky
150 g máku
půl balíčku prášku do pečiva
čokoládová poleva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěná jablka nakrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru.
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva.
Nakonec zapracujeme sníh z bílků.
V misce vymícháme mletý mák, 150 g cukru a asi třetinu těsta.
Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem.
Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta.
Pečeme při 175°C cca 45 minut.
Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.
Makový jablečník
Makový jablečník