Kuchařské recepty pro každého

Makové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g vařených brambor
200 g cukru
3 vejce
100 g mletého máku
mletá skořice
citrónová kůra
80 g krupice
1 prášek do pečiva
meruňkový džem
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky s cukrem dobře utřeme, přidáme vychladlé propasírované brambory, krupici, mletý mák, prášek do pečiva a strouhanou citrónovou kůru a všechno dobře promícháme.
Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh ze 3 bílků.
Těsto dáme na olejem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a pomalu pečeme v předehřáté troubě.
Po vychladnutí podélně překrojíme, natřeme džemem, spojíme a pocukrujeme.
Makové řezy
Makové řezy