Kuchařské recepty pro každého

Maková bábovka s kefírem

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g polohrubé mouky
200 g cukru
500 ml kefírového mléka
100 g mletého máku
2 vejce
100 ml kvalitního slunečnicového oleje
1 prášek do perníku
na vymazání a vysypání formy: trochu másla + hrubá mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme ostatní přísady a vymícháme dohladka.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do takto připravené formy nalijeme těsto, dáme do předehřáté trouby a pečeme 50-60 minut při 165°C.
Maková bábovka s kefírem je hotová, když se těsto nelepí na špejli.
Maková bábovka s kefírem
Maková bábovka s kefírem