Kuchařské recepty pro každého

Makarony na neapolský způsob

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g makaronů
100 g šunky
50 g uzené slaniny
100 g nastrouhaného sýra
40 g rajčatového protlaku
100 ml bílého vína
2 stroužky česneku
1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželové natě
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Makarony uvaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme odkapat.
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky, přidáme rozetřený česnek a osmahneme.
Pak posypeme petrželovou natí, zalijeme rajčatovým protlakem, který jsme rozředili vínem, a chvíli povaříme.
Uvařené makarony vložíme do vyhřáté mísy, posypeme šunkou, zalijeme rajčatovou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Makarony na neapolský způsob
Makarony na neapolský způsob