• 750 g rajčat
• 2 červené papriky
• 2 červené cibule
• 1 okurka
• zelená petrželka
• 1/2 šálku slunečnicového oleje
• sůl
• černé olivy bez pecek
• 150 g ovčího sýra
Rajčata spaříme a oloupeme.
Papriky omyjeme, osušíme a pečeme je v troubě na plechu tak dlouho, dokud se na slupce neutvoří puchýrky, pak je vyndáme, necháme vychladnout a slupku stáhneme.
Z rajčat a papriky vyřízneme stopky, rajčata rozčtvrtíme, z papriky vyndáme semínka a nakrájíme je na proužky.
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, okurku na tlustší plátky.
Lístky petrželky nasekáme na hrubo.
Olivy nakrájíme na tenké plátky.
V míse promícháme všechny suroviny jen si necháme trošku oliv a cibulových kroužků.
Salát osolíme, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem, pokapeme olejem a ozdobíme zbylými kroužky cibule a nakrájenými olivami.