Kuchařské recepty pro každého

Maďarský letní salát

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g rajčat
2 červené papriky
2 červené cibule
1 okurka
zelená petrželka
1/2 šálku slunečnicového oleje
sůl
černé olivy bez pecek
150 g ovčího sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rajčata spaříme a oloupeme.
Papriky omyjeme, osušíme a pečeme je v troubě na plechu tak dlouho, dokud se na slupce neutvoří puchýrky, pak je vyndáme, necháme vychladnout a slupku stáhneme.
Z rajčat a papriky vyřízneme stopky, rajčata rozčtvrtíme, z papriky vyndáme semínka a nakrájíme je na proužky.
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, okurku na tlustší plátky.
Lístky petrželky nasekáme na hrubo.
Olivy nakrájíme na tenké plátky.
V míse promícháme všechny suroviny jen si necháme trošku oliv a cibulových kroužků.
Salát osolíme, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem, pokapeme olejem a ozdobíme zbylými kroužky cibule a nakrájenými olivami.
Maďarský letní salát
Maďarský letní salát