Kuchařské recepty pro každého

Maďarský guláš z bažanta

Potřebujeme tyto suroviny:
1 bažant
5 lžic sádla
1 větší cibule
4 lžičky sladké mleté papriky
kmín
700g brambor
1-2 menší mrkve
10 lžic rajčatového protlaku (nebo 500g rajčat)
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle osmažíme dozlatova drobné nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, krátce osmažíme, přidáme kmín, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu.
Přidáme bažanta nakrájeného na větší kousky a dusíme při občasném podlévání vodou téměř doměkka.
Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev, rajčatový protlak (nebo rozkrájená rajčata) a vše dusíme doměkka za občasného podlévání vodou.
Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s pečivem.
Maďarský guláš z bažanta
Maďarský guláš z bažanta