Kuchařské recepty pro každého

Maďarské brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
1 konzerva sterilovaného leča
100 g sádla
1 cibule
6 stroužků česneku
2 lžičky sekané petrželové natě
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička kmínu
šálek vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na sádle.
Potom přidáme papriku, osmahneme, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, přilijeme trochou vývaru a podusíme.
Až budou brambory měkké, přidáme lečo z konzervy, dolijeme vývar, dochutíme česnekem, kmínem a solí a podusíme.
Podáváme ke grilovaným klobásám nebo uzenému masu.
Maďarské brambory
Maďarské brambory