Kuchařské recepty pro každého

Maďarská slepičí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
půlka slepice
1 cibule
40 dkg kořenové zeleniny (mrkev
celer
petržel)
čtvrtka květáku
5 dkg hub
4 lžíce sterilovaného hrášku
1 vejce
5 dkg tenkých nudlí
sůl
3 zrnka pepře
1 stroužek česneku
1 lžička rajčatového protlaku
1,5 l vody
5 lžic mouky
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlky rozkrojenou cibuli a vaříme.
Až je maso téměř měkké, slepici vyjmeme a polévku přecedíme.
Do polévky přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké.
Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek.
Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť.
Maďarská slepičí polévka