Kuchařské recepty pro každého

Maďarská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 brambory
200 g uzeniny
1 cibule
4 stroužky česneku
2 dcl smetany
3 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
sůl
oregano
1 kostka masoxu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku, posypeme mletou paprikou, přidáme na kostičky nakrájené oloupané syrové brambory, mírně podlijeme a dusíme do změknutí.
Pak přidáme nakrájenou uzeninu, ochutíme utřeným česnekem, oreganem, přidáme masox a zalijeme litrem studené vody.
Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, nalijeme do polévky a povaříme ještě asi 5 minut.
Při podávání posypeme petrželkou.
Maďarská polévka