Kuchařské recepty pro každého

Maďarská gulášová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g předního hovězího masa
1 párek
300 g brambor
mletá paprika
250 g rajčat
1 cibule
50 g slaniny
20 g sádla
2 lžíce hladké mouky
1 l vývaru z kostí
kmín
majoránka
česnek
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu pokrájenou na drobné kostičky rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme na malé kostičky pokrájené maso a osmažíme je po všech stranách.
Pak sundáme z plotny a vmícháme mletou papriku, utřený česnek a kmín.
Doplníme trochou vývaru a dusíme.
Když je maso téměř měkké, přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata, brambory nakrájené na kostičky, žlutou jíšku ze sádla a mouky, dobře rozmícháme a vaříme, až maso i brambory změknou.
Nakonec přidáme pórek pokrájený na kolečka, rozemnutou majoránku a necháme přejít varem.
Bude ji potřeba, dochutíme polévkovým kořením.
Maďarská gulášová polévka