Kuchařské recepty pro každého

Maďarská fazolačka

Potřebujeme tyto suroviny:
větší hrnek namočených fazolí
uzené maso
kvalitní klobása
3 velké brambory nakrájené na kostky
1 cibule
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sladká paprika
pálivá paprika
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole s uzeným a ostatními ingrediencemi vaříme v papiňáku přibližně třičtvrtě hodiny - nesolíme předem.
Zvlášť na sádle opečeme na kolečka nakrájenou klobásu a po odstavení z plotny u ní rozpustíme papriku dle chuti sladkou a pálivou.
Uzené maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kousky a dáme zpět.
Klobásu v paprice přidáme do polévky a ještě povaříme, nakonec zahustíme smetanou s moukou.
Maďarská fazolačka