Kuchařské recepty pro každého

Maďarská bramborová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
kousek celeru
120 g mrkve
pórek
cibule
20 g tuk
1 l masového vývaru
sůl
pepř
muškátový oříšek
majoránka
50 g uzeného bůčku
2 párky
1,5 dcl smetany
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory, celer, mrkev a pórek očistíme a nakrájíme nadrobno.
Cibuli nakrájíme, osmahneme na tuku, přidáme k nakrájenou zeleninu a krátce podusíme.
Pak zalijeme masovým vývarem, osolíme a povaříme asi 30 minut.
Přidáme pepř, kousek nastrouhaného muškátového oříšku, majoránku, nakrájený a vyškvařený bůček a na kolečka nakrájené párky.
Do hotové polévky přilijeme smetanu a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Maďarská bramborová polévka