Kuchařské recepty pro každého

Lyonské brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
200 g šunkového salámu
100 g strouhaného sýra

2 cibule
olej
4 lžíce kečupu
2 dcl smetany
2 dcl mléka
2 vejce
sůl
pepř
tymián
dobromysl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme salám nakrájený na nudličky, kečup, sůl, pepř, tymián a dobromysl.
Pekáček vymažeme olejem, na dno poklademe polovinu brambor, na ně položíme připravenou směs a polovinu množství strouhaného sýra, na to dáme zbytek brambor, zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci a dáme zapéct.
Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem.
Lyonské brambory
Lyonské brambory