Kuchařské recepty pro každého

Luhačovický špaček

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
4 ostravské klobásy
4 dlouhé plátky slaniny
1 vejce
1 větší cibule
2 lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
olej
hrst petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso dobře promícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a petrželovou natí.
Ze směsi vytvarujeme širší oválné řízky, které potřeme hořčicí, dáme na ně ostravskou klobásu, dobře zavineme, stočíme do plátku slaniny a spíchneme špejlí.
Vložíme do vymazaného pekáče a pečeme při 180°C asi 20 minut.
Před dopečením zakápneme kečupem.
Luhačovický špaček
Luhačovický špaček