Kuchařské recepty pro každého

Lucemburský tvarohový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrnky mouky
1 hrnek rozpuštěného másla
2/3 hrnku mléka
1 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžíce prášku do pečiva
na náplň: 500 g jemného tvarohu + 3 žloutky + 1 hrnek cukru + smetana na zředění + šťáva a kůra z půlky citronu + 1 lžička soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme mouku, cukr, práček do pečiva a sůl, přidáme máslo a mléko a vypracujeme těsto.
To pak rozválíme a rozprostřeme na vymazaný plech.
Suroviny na náplň smícháme a nalijeme na těsto.
Pečeme 35 minut při 190°C.
Lucemburský tvarohový koláč
Lucemburský tvarohový koláč