Kuchařské recepty pro každého

Lovecká paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g zaječího masa
250 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
6 plátků slaniny
2 vejce
1 cibuli
3 plátky bílé želatiny
170 ml zvěřinového vývaru z kostky
250 ml šlehačky
200 g másla
1 lžíci cukru
1 lžíci oleje
300 g polohrubé mouky
bílý pepř
sůl
1 lžíci majoránky
170 ml bílého vína
6 půlek kompotovaných broskví
6 lžic brusinek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejdříve si připravíme těsto z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody, které pak dáme vychladnout do lednice cca na dvě hodny.
Poté nakrájíme cibuli na drobné kousky a na másle ji zpěníme.
Mletá masa promácháme v míse s cibulí, s pěti lžičkami šlehačky a s kořením.
Opepříme a osolíme zaječí plátky, obalíme je plátky slaniny a spíchneme špejlí či párátkem.
Rozehřejeme olej a plátky smažíme cca 5 minut Po té je vyjmeme a podélně rozpůlíme.
Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme asi 6 koleček o průměru cca 10 cm.
Vymastíme 6 formiček, které pak vysypeme strouhankou a do nich pak vmáčkneme kolečka z těsta a přidáme polovinu mletého masa.
Překryjeme kouskem zaječího plátku a přidáme druhou polovinu množství mletého masa a překlopíme kouskem ? plátkem vyváleného těsta.
Celou formu pak potřeme žloutkem smíchaným se zbylou smetanou, propíchneme špejlí (jen vyrobíme dírku skrze těsto k mletému masu) a pečeme v předehřáté troubě cca 150°C asi 45 minut.
Nakonec vyrobíme aspik: smícháme víno s vývarem, pepřem a solí, ke které přidáme předem namočenou želatinu a dáme ztuhnout do lednice.
Aspikem pak paštiky ozdobíme.
Lovecká paštika
Lovecká paštika