• 300 g zaječího masa
• 250 g mletého hovězího masa
• 200 g mletého vepřového masa
• 6 plátků slaniny
• 2 vejce
• 1 cibuli
• 3 plátky bílé želatiny
• 170 ml zvěřinového vývaru z kostky
• 250 ml šlehačky
• 200 g másla
• 1 lžíci cukru
• 1 lžíci oleje
• 300 g polohrubé mouky
• bílý pepř
• sůl
• 1 lžíci majoránky
• 170 ml bílého vína
• 6 půlek kompotovaných broskví
• 6 lžic brusinek
Nejdříve si připravíme těsto z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody, které pak dáme vychladnout do lednice cca na dvě hodny.
Poté nakrájíme cibuli na drobné kousky a na másle ji zpěníme.
Mletá masa promácháme v míse s cibulí, s pěti lžičkami šlehačky a s kořením.
Opepříme a osolíme zaječí plátky, obalíme je plátky slaniny a spíchneme špejlí či párátkem.
Rozehřejeme olej a plátky smažíme cca 5 minut Po té je vyjmeme a podélně rozpůlíme.
Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme asi 6 koleček o průměru cca 10 cm.
Vymastíme 6 formiček, které pak vysypeme strouhankou a do nich pak vmáčkneme kolečka z těsta a přidáme polovinu mletého masa.
Překryjeme kouskem zaječího plátku a přidáme druhou polovinu množství mletého masa a překlopíme kouskem ? plátkem vyváleného těsta.
Celou formu pak potřeme žloutkem smíchaným se zbylou smetanou, propíchneme špejlí (jen vyrobíme dírku skrze těsto k mletému masu) a pečeme v předehřáté troubě cca 150°C asi 45 minut.
Nakonec vyrobíme aspik: smícháme víno s vývarem, pepřem a solí, ke které přidáme předem namočenou želatinu a dáme ztuhnout do lednice.
Aspikem pak paštiky ozdobíme.