Kuchařské recepty pro každého

Loupežnická polévka s knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g mletého masa
4 brambory
3 lžíce mouky
2 lžíce tuku
1 vejce
cibule
1 l masového vývaru
jemně nasekaná mrkev
2 jemně nasekané petržele
1 nasekaný celer
lžíce tuku
lžíca mouky
100 ml zakysané smetany
žloutek
lžička tymiánu
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu osmažíme na tuku, zasypeme moukou a tymiánem, přelijeme vývarem, dokořeníme a vaříme jednu hodinu.
Knedlíčky do polévky připravíme z rozmačkaných brambor, které smícháme s tukem, moukou, vejcem a solí.
Z těsta připravíme plát silný asi půl centimetru a rozdělíme jej na 6 dílů.
Maso orestujeme, okořeníme a plníme jím kolečka těsta, z kterých vzniknou knedlíčky.
Dáme je do vroucí polévky a vaříme.
Po 20 minutách jsou knedlíčky hotové.
Loupežnická polévka s knedlíčky