Kuchařské recepty pro každého

Lososové závitky s plněným vejcem

Potřebujeme tyto suroviny:
2 vejce
3 plátky uzeného pstruha
150g zakysané smetany
2 lžíce sekané pažitky
200g plátků uzeného lososa
3-4 lžíce kaviáru
1 lžička hořčice
po 1 lžíci hořčice
petrželky a kopru
citrónová šťáva
sůl
bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a dáme vychladnout. Pstruha rozmělníme se 100g zakysané smetany.
Přimícháme 1 lžíci sekané pažitky, potřeme lososové plátky a přidáme trochu kaviáru.
Zavineme a dáme chladit.
Vejce rozpůlíme.
Žloutky vyjmeme a prolisujeme sítem.
Rozetřeme je se zbývající zakysanou smetanou a hořčicí.
Přidáme zbývající pažitku, petržel a kopr.
Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.
Hmotou naplníme půlky bílků.
Závitky šikmo nakrájíme na kousky a spolu s půlkami vajec je upravíme na talířky.
Nakonec můžeme obložit listem salátu a posypat petrželkou.
Lososové závitky s plněným vejcem
Lososové závitky s plněným vejcem