Kuchařské recepty pro každého

Lososová krémová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g řezů nebo steaků z lososa (bez kůže a kostí)
300 g brambor
1 malý pórek
1 cibule
půl lžíce másla
220 ml mléka
120 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
2 lžíce sekaného čerstvého kopru
3 lžíce hladké mouky
1,5 l vývaru (zeleninového nebo rybího)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek a smažíme do měkka.
Pak přidáme mouku, stáhneme plamen a za občasného míchání ještě asi 3 minuty smažíme.
Pak zalijeme horkým vývarem, promícháme, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a přivedeme do varu.
Poté zmírníme plamen, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme.
Až jsou brambory měkké, přidáme lososa nakrájeného na menší kousky a mléko a už jen krátce povaříme (asi 4 minuty).
Pak přimícháme šlehačku a nasekaný kopr a polévku prohřejeme, už nevaříme.
Dochutíme solí a pepřem.
Lososová krémová polévka