Kuchařské recepty pro každého

Lívance V

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hladké mouky
300 ml mléka
2-3 žloutky
droždí
olej
sádlo
citrónová kůra
cukr
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vlažného mléka přidáme cukr, žloutky, špetku soli, dle chuti a vůně citrónové kůry a důkladně promícháme.
Dále přidáme nadrobené droždí a trošku oleje a opět promícháme.
Za stálého míchání postupně přisypáváme mouku, aby se netvořily hrudky.
Vzniklé těsto necháme v přikryté míse v teplé místnosti kynout asi 30 minut.
Vykynuté těsto nabíráme lžící, dáme na sádlem vymazanou lívancovou pánev a smažíme po obou stranách dozlatova.
Zdobíme a mažeme podle chuti.
Lívance V
Lívance V