Kuchařské recepty pro každého

Lívance s rybízem

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
špetka soli
1 vejce
300 ml mléka
1 lžíce rozpuštěného másla
200 g rybízu
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku promícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme mléko a vejce a řádně prošleháme.
Do hustého těsta zašleháme rozpuštěné máslo a opatrně vmícháme polovinu rybízu.
Na pánvi rozehřejeme půl lžíce oleje, naběračkou nalijeme trochu těsta, upravíme na placku a smažíme asi tři minuty.
Pak lívanec obrátíme a smažíme další dvě až tři minuty.
Hotové lívance posypeme zbývajícím rybízem.
Lívance s rybízem podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Lívance s rybízem
Lívance s rybízem