Kuchařské recepty pro každého

Lívance IV

Potřebujeme tyto suroviny:
250 gramů hladké mouky
3 dl mléka
vejce
cukr
droždí
olej
čerstvý tvaroh
citrónová kůra
džem
mletá skořice
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, žloutky, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru a za stálého míchání přisypáváme mouku, aby se netvořily hrudky.
Těsto necháme v teplé místnosti vykynout.
Vykynuté těsto naléváme naběračkou na vymazanou a rozpálenou lívancovou pánev a smažíme po obou stranách do zlatova.
Hotové lívance obalujeme v cukru s rozmíchanou skořicí nebo natíráme džemem a sypeme jemně nastrouhaným tvarohem.
Lívance IV
Lívance IV