Kuchařské recepty pro každého

Lívance farské kuchařky

Potřebujeme tyto suroviny:
800 ml plnotučného mléka
80 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
20 g droždí
4 vejce
asi asi 400 g hladké mouky
půl lžičky soli
200 ml smetany na šlehání
červená zavařenina
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy dáme 200 ml vlažného mléka, rozpustíme v něm cukr a droždí a necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme zbytek mléka, žloutky, vanilkový cukr a našleháme.
Vsypeme mouku, sůl, vše propracujeme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme na oleji v lívanečníku.
Hotové lívance potíráme zavařeninou a ozdobíme tuhou oslazenou šlehačkou.
Lívance farské kuchařky
Lívance farské kuchařky