Kuchařské recepty pro každého

Linecké ořechové kostky

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
200 g másla
1 vejce
na ořechové těsto: 250 g másla + 250 g moučkového cukru + 150 g strouhaných vlašských ořechů + sníh ze 7 bílků + 2 lžíce rumu + citronová kůra
na polevu: 300 g moučkového cukru + 7 žloutků + 2 lžíce rumu
čokoládová poleva
vlašské ořechy na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze surovin připravíme linecké těsto, vyválíme a dáme na plech vyložený papírem na pečení.
Pak připravíme i ořechové těsto, také vyválíme a položíme na linecké těsto a pečeme při 150°C asi 40 minut.
Polevu připravíme tak, že žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum.
Polevu rozetřeme na upečené těsto a necháme zaschnout.
Nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a vlašským ořechem.
Linecké ořechové kostky
Linecké ořechové kostky