Kuchařské recepty pro každého

Linecké koláče

Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg hladké mouky
250 g Hery
20 dkg moučkového cukru
2 žloutky
citronová kůra
moučkový cukr na ozdobu
4 velká jablka
2 lžíce cukru
špetka skořice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a změklý tuk a dobře propracujeme.
Směs zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici asi dvě hodiny odpočinout.
Pak na moukou posypaném vále těsto vyválíme na půl centimetru silnou placku, ze které kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka.
Uprostřed koleček uděláme důlek, do kterého dáme jablka, která jsme předem podusili s cukrem a špetkou skořice.
Koláčky rozložíme na suchý plech a pečeme do světležluta asi 30 minut.
Linecké koláče
Linecké koláče